AVRUPA YEREL DEMOKRASİ HAFTASI

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası (AYDH) ülkemizin 1950 yılından bu yana üyesi olduğu Avrupa Konseyi’nin bir girişimidir. Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Avrupa Konseyi’ne üye 47 ülkenin yerel yönetimlerinin katılımlarıyla, eş zamanlı olarak ulusal ve yerel etkinliklerin düzenlendiği ve her yıl kutlanan bir programdır. Amaç yerel demokrasi kavramının güçlendirilmesini ve yerel düzeyde demokratik katılım fikrinin desteklenmesini sağlamaktır.

Proje Künyesi

Proje Ofisi
Hakan KUMDERELİ / Dila AYDIN
Tel: 0 324 616 25 15 / 1491-1492
Mail: hakan.kumdereli@tarsus.bel.tr / dila.aydin@tarsus.bel.tr

Proje Hakkında

2010 Yılı Avrupa Yerel Demokrasi Haftası

Tarsus Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği koordinasyonunda 2010 yılında ülkemizde ilk defa kutlanan haftaya katılan dört belediyeden biridir. 2010 yılında AYDH teması iklim değişikliği olduğu için 5 ilköğretim okulundan 250 öğrenciye belediyemiz çevre sınıfında yenilenebilir enerji, iklim değişikliği ve küresel ısınma konusunda eğitimler verilmiştir.

2011 Yılı Yerel Demokrasi Haftası

2011 yılında AYDH teması insan hakları olarak belirlenmiştir. 2010 yılında “ortak kent” olarak katıldığımız etkinliklere 2011 yılında daha geniş bir etkinlik ile katılmak için “12 yıldız kent” kapsamında hafta kutlanmıştır.  Tarsus Belediyesi olarak bu haftanın kutlanması amacıyla Tarsus Ressamlar Derneği, Tarsus Barosu Kadın Hakları Temsilcisi Avukat Ünzile Küçüköner ve Tarsus Barosu Çocuk Hakları Temsilcisi Avukat Tülay Sevgi Can işbirliğinde bir program oluşturulmuştur. Program doğrultusunda 5 köy okulunda ilk önce çocuk hakları konusunda sunum yapılmış daha sonra ise çocuklar ile farklı tekniklerde resim çalışmaları yapılmıştır. Bu etkinliklere kardeş şehir Langen heyetinden bir grup da katılmıştır.