TARSUS SUYUNU KORUYOR PROJESİ

Projenin amacı, su kaynaklarının kirlenmesinde büyük etkisi olan bitkisel atık yağların kentimizde toplanmasını sağlamaktır. Bu nedenle Tarsus’ta bir bitkisel atık yağ toplama sistemi kurulacaktır. Tarsus’ta atık yağ toplama sistemi olmadığı için yağlar lavabolara dökülmekte ya da şişelere konularak doğrudan çöpe atılmaktadır. Lavabolara dökülen yağlar su kaynaklarımızın kirlenmesine sebep olmaktadır. Şişeyle atılan yağlar ise çöp biriktirme alanlarında toprağa ve yer altı sularına karışmaktadır.

Proje Künyesi

PROJE ADI : TARSUS SUYUNU KORUYOR PROJESİ
PROJE SÜRESİ : 12 AY
PROJE BÜTÇESİ : 10.000 $
“HAYATA ARTI” GENÇLİK PROGRAMI MALİ DESTEK TUTARI   : 9.000 $

Proje Hakkında

Tarsus’u Kalkındırma, Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği ile Tarsus Belediyesi tarafından ortaklaşa hazırlanan “Tarsus Fazla Yağlarından Kurtuluyor” isimli proje Hayata Artı Vakfı tarafından başarılı bulunmuş ve destek almaya hak kazanmıştır. "Hayata Artı" Gençlik Programı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Coca-Cola Hayata Artı Vakfı ve Yaşama Dair Vakıf (YADA) ortaklığı ile yürütülen bir gençlik programıdır.

"Hayata Artı" Gençlik Programı, gençler tarafından tasarlanan, toplumsal fayda hedefleri olan yenilikçi, yaratıcı, katılımcı, sürdürülebilir "çevre" projelerini desteklemektedir. Gençlik gruplarına projelerini gerçekleştirmek üzere fon desteği sağlamanın yanı sıra proje tasarımı, yönetimi ve iletişim konularında kapasitelerini arttırmayı, böylece gençlerin çevresel sorunlara çözümler üreten projeler geliştirmelerine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Proje, Dernek ve Tarsus Belediyesi’nde görevli gençler Dila Aydın ve Erdem Akgül tarafından hazırlanmıştır. Ülkemizden birçok projenin katıldığı programda kentimiz için hazırlanan projenin, kazanan 6 proje arasında olması önemli bir başarıdır. Tarsus’un zengin tarihi ve kültürel değerleri yanında çevre konusunda yapılan çalışmaların da kentimize önemli bir değer kazandırmaktadır.

Önce insan diyen Tarsus Belediyesi atık yağ toplama sisteminin kurulması ile su kaynaklarını korumayı amaçlamaktadır. Sürekli iyileştirme ile ilkeli ve kaliteli hizmet sunan bir yönetim anlayışını benimseyen Tarsus Belediyesi çevreye ve insana saygıyı esas alan hizmetler üretme hedefini bu proje ile bir adım daha ileriye götürmektedir. "Önce Tarsus, Öncü Tarsus, Birlikte Tarsus” anlayışı ile hizmet üreten Tarsus Belediyesi bu proje ile diğer belediyelere örnek olmayı sürdürmektedir.

Proje Faaliyetleri