FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU YAŞAM BOYU SPOR MERKEZİ

Tarsus, yeni bir yaşam boyu spor merkezine daha kavuşuyor. Tarsus Belediyesi tarafından Kırklarsırtı Mahallesi’nde yaptırılan Fırat Yılmaz Çakıroğlu Yaşam Boyu Spor Merkezi 17 Haziran Cuma günü saat 17.00’da açılacak.

Proje Hakkında

Tarsus,  yeni bir yaşam boyu spor merkezine daha kavuşuyor.

16’nci hizmeti açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, modern tesise Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismini verdiklerini ifade etti.

Açılışa tüm Tarsusluları davet eden Başkan Can, “Göreve geldiğimiz günden bu güne bölgenin ihtiyacına göre hizmet yapıyoruz. Kırklarsırtı Mahallemiz sakinlerinin istekleri doğrultusunda yaşam boyu spor merkezi yaptırdık. Biz, elimizdeki her türlü imkanı Tarsus’ta yaşayan vatandaşlarımızın daha rahat, daha temiz ve güvenli bir şehirde yaşayabilmesi adına seferber ediyoruz.  Yaşadığımız çevre ve mekânları güzelleştirmek, mamur hale getirmek; gelecek nesillere yaşanabilir, estetik, geçmiş kültürünü koruyan ve yaşatan bir kent bırakmak Tarsus Belediyesi olarak en temel görevimizdir. Bu bilinç içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kırklarsırtı Mahallemizde yaptırdığımız tesisimiz hayırsever işadamı sayın Sıtkı Toprak tarafından iç teşrifatı ve dizaynı yapılmıştır. Katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Tesise Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismini verdiklerini kaydeden Başkan Can, Çakıroğlu’nun ismini ölümsüzleştirdiklerini belirtti.

Başkan Can, açılışa bütün Tarsusluların davetli olduğunu söyledi.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu 1 Ocak 1991'de Konya'nın Akşehir ilçesinde doğdu. İzmir Ege Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisiyken 20 Şubat 2015 tarihinde Fakültede meydana gelen terör hadisesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yaralanmasının ardından kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.