KENT OTELİ

Tarsus Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Kent Oteli ile Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus’a yapılan hizmetlerin açılış toplu olarak yapıldı.

Proje Hakkında

Tarsus Belediyesi tarafından  restorasyonu yapılan Kent Oteli ile Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus’a yapılan hizmetlerin açılış toplu olarak yapıldı.

Antik Roma Yolu önünde yapılan açılış törenine MHP genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, MHP il Başkanı Sebahattin Kılıç, MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, milletvekili adayları, oda ve dernek başkanları ile sivil toplum kuruluşları başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Tarsuslulara vermiş oldukları sözleri birer birer yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, kendilerine güvenenlerin desteğini boşa çıkarmadıklarını söyledi.

Başkan Can, “Biz size söz verdik ve sizlerde bizlere güvenerek bu kutlu davaya hizmet etmemize vesile oldunuz. Ne mutlu ki, sizlerin bu güvenini boşa çıkarmamak ve güveninize layık olmak için var gücümüzle çalışmaya devam ederek sözlerimizi yerine getirmeye devam ediyoruz. Biz sizlerin desteği ile buralara geldik, inşallah sizlerin desteği olduğu sürece ki buna yürekten inanıyorum, hizmet etmeye de devam edeceğiz” dedi.

Tarsus halkının derdi ile dertlendiklerini vurgulayan Başkan Can, “Biz, yaklaşık 22 yıldan bu yana belediyenin içerisinde, şehrimizde yaşayan hemşerilerimizin sevinçleri ve dertleriyle yoğrulmuş, onlarla sevinmiş, dertlerini kendi derdimiz olarak benimsemiş, şeffaf bir yönetim anlayışı ile hareket ediyoruz. Hiç kimseye öteki gibi davranmıyor, tüm sorunları adil ve eşitçe bir yöntemle çözmeye çalışıyoruz. Tüm mesai arkadaşlarımla birlikte, dil, din, ırk ayrımı yapmadan, partili partisiz demeden her bölgeye hizmet etmeye, her şeyden daha önemlisi şehrimizdeki huzur ve emniyetin sigortası olma yolunda hiçbir ilkemizden taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz.

30 Mart 2014 seçimlerinden bu yana yedinci hizmetimizi tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz” dedi.

Daha önceden Ülker Aydın Parkı ve Yaşlılar Erinç Evi, Haydar Aliyev Parkı ve Haydar Aliyev Anıtı, Taşkuyu Mağarası, Canlı Hayvan Ticaret Merkezi, Bağlar Spor Okulu ve Fevziçakmak Mahallesi Ahmet Yıldırım Taziye Evi’nin hizmet açtıklarını kaydeden Başkan Can, “Bugün de 7’nci açılışımız gerçekleştiriyoruz. Şuanda açılışını yaptığımız kent otelimiz toplam 5909 m2 kullanılabilir kat alanına sahiptir.

Kent otelimizde 11 suit oda, 17 tek, 32 adet çift kişilik olmak üzere toplam 60 oda,  92 yatak kapasitelidir. Otelde 1 adet 256 m2  kahvaltı salonu, 1 adet 164 m2  kokteyl -toplantı salonu, 1 adet 553 m2  lokanta, balo salonu, 151 m2 kahvaltı salonu ve bodrum katta  870 m2 kapalı otopark olarak  yapımı tamamlanmıştır. İş artışı ve KDV dahil yaklaşık maliyeti: 5 milyon TL.” şeklinde konuştu.

Bu yılın sonuna kadar da Ergenekon Yaşam Boyu Spor Merkezi, Kırklarsırtı Engelsiz Parkı, Güney Mezarlığı Taziye Evi, Turkuaz Çarşısı Semt Pazarı’nı hizmete açacaklarını altını çizen Başkan Can, 2016 yılında yapılacak projeleri anlattı.

Tarsus’a yapılan hizmet için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür eden Başkan Can, “Yapılan ve yapılacak hizmetlerden dolayı tüm Tarsus halkı adına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz’a şükranlarımı sunuyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

Tarsuslular buluşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus’a her gelişinde özlemle hasretle geldiğini söyledi.

Başkan Kocamaz, “Bugün Tarsus’umuza vizyon katacak, ilçemizin yaşam kalitesini yükseltecek projelerimizin açılışı için bir araya geldik. Tarsus’ta 20 yıllık belediye başkanlığım döneminde sizlerle çok güzel şeyler paylaştık. Tarsus’un hak ettiği yerlere gelmesi, sürdürülebilir, yenilikçi projelerle Tarsus’un geleceğini oluşturmak her şeyiyle tamamlanmış doğru ve öncelikli projeleri hayata geçirmek için mücadele verdik. Şimdi bu vizyonun aynısını tüm Mersin’imizde hayata geçirmek için canla başla çalışmaya başladık. Bu zorlu ve sınırları geniş hizmet sürecinde Tarsus’a yine güzel projeler ve işlerle hizmet ediyoruz. Ne şanslısınız ki Şevket Başkan gibi uzun yıllar birlikte çalıştığım ve Tarsus’a birlikte hizmet verdiğim bir belediye başkanı şimdi sizlere hizmet vermek için görevde.

Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus’a yapılan 11 hizmetin kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi ve Tarsus Belediyesi tarafından eski belediye binası iken restore edilerek Kent Otele dönüştürülen binanın açılışı kurban kesilerek yapıldı.