TARSUS’TA CAMİLER VE CEM EVLERİNDE TEMİZLİK DÖNEMİ BAŞLATILDI

Tarsus Belediyesi, şehir genelinde bulunan Camiler ve Cem Evlerinde temizlik çalışması başlattı.

Temin edilen Mobil Yıkama aracı ile ilçede bulunan, Camiler ve Cem Evleri’ndeki, halılar vakumlu halı yıkama makineleri kullanılarak köpüklü suyla temizlenip kurutulma çalışmalarına başlanıldı.

Bu uygulama sayesinde vatandaşlar daha temiz ve hijyen ortamda ibadetlerini yerine getirebilecekler.

İlk olarak Şehit İshak Camisi, Kırklarsırtı Fatih Cami ile Tarsus Cem ve Kültür Evi’nin kreşinin temizliğini yapan ekipler rutin olarak diğer camilerin ve cem evlerinin temizliğini yapmak için çalışmalarına devam edecekler.

İbadethanelerin temizliğine önem verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan yaptıkları çalışmaları kent geneline yayacaklarını belirtti.

Başkan Bozdoğan, “Camilerimizi ve Cem Evlerimizi tertemiz hale getirmeyi amaçlıyoruz. Mobil yıkama aracı ve vakumlu halı yıkama makineleri kullanılarak köpüklü suyla yıkanan camilerdeki halılar, önce yıkanıyor daha sonra ise aynı makine ile kurulanıyor. Bu sayede vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile ibadetlerini daha temiz ve huzurlu bir şekilde yerine getirebilecekler. Mobil yıkama aracı ile hem yıkama, hem kurulama ile kent genelindeki ibadethanelerimizi temizleme çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdüreceğiz’’ dedi.

haberin videosu;
29.01.2020 08:08:50