YAĞIŞ NEDENİYLE ÇADIRDA YAŞAYAN TARIM İŞÇİLERİ TAHLİYE EDİLDİ
Meteoroloji Genel Müdürlüğünce "Kırmızı Alarm" uyarısının yapıldığı Mersin’in Tarsus ilçesinde, sağanak yağış nedeniyle çadırlarda kalan tarım işçileri tahliye dildi. Tarsus Kaymakamlığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi  ve Tarsus Belediyesi ekipleri işbirliği ile tarım işçileri , ilçede bulunan ilçedeki taziye evi ve spor salonlarına yerleştirildi.

Meteoroloji, hava durumu raporunda Mersin için kırmızı alarm verdi. Kuvvetli ve şiddetli yağış uyarısında bulunan yetkililer, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olması gerektiği ifade edildi.  Uyarının ardından kaymakamlık bünyesinde kriz masası oluşturuldu.
Sağanak yağış nedeniyle Tarsus Kaymakamlığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi ve ilgili kurumların işbirliği ile kentte  herhangi bir can kaybı yaşanmaması için çadırda yaşayan tarım işçilerinin tahliye edildi.

Karar kapsamında ilk etapta Egemen, Kelahmet ve Akarsu Mahallerinde çadırda yaşayan tarım işçileri ilçedeki taziye evi ve spor salonlarına yerleştirildi. Ekiplerin Bahşiş, Yeşiltepe, Atalar ve diğer mahallerde bulunan tarım işçilerin tahliyesi ile ilgili çalışması aralıksız sürüyor.
06.01.2020 23:23:20