TARSUS’TA ZABITA VE SAĞLIK İŞLERİ EKİPLERİ KASAP DENETİMİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Tarsus Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerince İlçemiz genelinde faaliyette bulunan 182 adet kasap, et market, Şarküteri, kendin pişir kendin ye ve piliç eti satış noktalarında yıllık denetim planı dahilinde rutin olarak denetimler yapılarak, İşletmelere ait İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı başta olmak üzere fiziki durumu ve genel hijyen kuralları kontrol edilmektedir. Yıl içerisinde Mersin Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Tarım Müdürlüğü gıda kontrol ekiplerince de koordineli olarak müşterek denetimler de gerçekleştirilmektedir.

Denetimler sırasında Öncelikle Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Mezbahanesi tarafından büyük ve küçükbaş hayvanlara ait veteriner hekim tarafından onaylanmış kesim raporları ve satış noktalarında ki karkaslarda mevcut mühürler kontrol edilmektedir.

İlçemiz genelinde özellikle sonbahar ve kış aylarında satışa sunulan ve yöresel olarak kangal ve dalak sucuk olarak bilinen sucuklardan, 3 aylık periyotlarda denetimler gerçekleştirilmekte eylül ve şubat aylarında numune alınarak Tarsus Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Laboratuvarında serolojik analizleri yapılarak üretiminde kullanılan kırmızı ve beyaz et hayvan türleri belirlenmektedir.

Yapılan denetimler sonucunda mevzuatlara aykırı olarak faaliyet gösteren işletmeler hakkında gerekli yasal işlemler yapılmaktadır.

07.11.2019 16:16:46