BELEDİYEDEN ŞALGAM DENETİMİ
Tarsus Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekiplerince,  ilçemiz genelinde faaliyet gösteren şalgam imalathaneleri ve satış noktaları denetlendi.

Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla denetimlerini sürdürüyor. İlçe genelinde faaliyet gösteren şalgam imalathaneleri ve satış noktalarını denetleyen ekipler, işyeri açma ve çalışma ruhsatı başta olmak üzere işyerlerinin fiziki durumu ve genel hijyen kurallarını kontrol etti. Denetimler sırasında yönetmelik kapsamında; Gıdaya doğrudan temas etmekte olan ve gıdayı dış etkenlerden koruyan plastik madde ile malzemelerin bir kez kullanılması gerektiği konusunda mevzuat hükümleri çerçevesinde esnaflara bilgilendirme yapıldı.

Bunun yanı sıra ekipler, işletmeler haricinde ilçemizde seyyar satış noktalarına da denetimler gerçekleştirerek, gıdanın ambalajlanması konusunda bilgi verdi.

08.08.2019 08:08:41