HAYVANSEVERLERDEN BAŞKAN BOZDOĞAN’A ÖVGÜ
Tarsus Belediyesi Köpek Bakım ve Islah Evi’ni ziyaret eden Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Başkanı Nesrin Çıtırık ile Tarsuslu Hayvanseverler, Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a övgüler yağdırdı.

Tarsus Belediyesi bünyesindeki hayvan barınağını ziyaret ederek, incelemelerde bulunan Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Başkanı Nesrin Çıtırık ve Tarsuslu Hayvanseverler, Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ile bir araya geldi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Bozdoğan, “Hayvan Dostu Belediyecilik anlayışı kapsamında kentimizde yaşayan hayvan dostlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek adına çalışmalarda bulunuyoruz bu bağlamda belediyemiz bünyesinde Veterinerlik Müdürlüğü kurduk. Barınaktaki dostlarımız ile sahipsiz sokak canlılarımızı koruyup kollamak için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Yaklaşık bir ay önce Başkan Bozdoğan’ın talimatı ile Köpek Bakım ve Islah Evi’nin tadilat onarım ve bakımı yapıldıktan sonra Bakım evi yeni çehresine kavuştu.

Barınakta yaşanan olumlu gelişmeler karşısında gözlerine inanamadığını belirten HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık ise , “Önyargı ile barınağa girdim. Ben gözlerime inanamadım. Bu kadar ufak dokunuşlarla, bu kadar insani yapıya kavuşturulabilir mi? Çok ön yargılı geldim ama burada gerçekten umut veren iyi gelişmeler gördüm. Tarsus’un Türkiye’de örnek bir belediye olacağına gönülden inanıyorum. Ve bu gelişmeler umuyorum, Mersin’in diğer ilçelerine ve daha sonra da bölgeye örnek olacak. Bizim göstereceğimiz iyi örneklere ihtiyacımız vardı. Dolayısıyla ben Haluk Başkanımızın hem hayvanlarımızın yaşam hakkını koruyacağına, hem de sevgili Tarsus halkına insani ve vicdani hizmetle onları mutlu edeceğine inanıyorum. Başta Başkan Haluk Bozdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Başkan Dr. Haluk Bozdoğan, hijyenik ortamda uzman veteriner hekimler tarafından kısırlaştırma hizmetini de yakında sağlayacaklarını bildirdi.

Video Link;

18.07.2019 12:12:59