NOSTALJİK AÇIK HAVA SİNEMASINA YOĞUN İLGİ
Sinemaseverleri, Türk sinemasının unutulmaz filmleriyle buluşturan "Nostalji Sinema Günleri" başladı. Kültürel projeler kapsamında 1 ay sürecek olan açık hava sineması,  haftanın her günü ayrı bir mahallede devam edecek.

Tarsus Belediyesi sıcak geçen yaz mevsiminde mahalle sakinlerine nostalji tadında keyifli akşamlar yaşatmak adına sinema sanatını salonlardan açık havaya taşıyan “Nostalji Sinema Günleri” etkinliği düzenledi. 26 Temmuz’a kadar sürecek etkinliğin ilkine Kızılmurat Mahallesi ev sahipliği yaparken, yazlık sinema açılışı ilk olarak  ‘Vizontele’ filmi ile başladı. Açık hava sinemasına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, perdeden yansıyan görüntü ve replikler eşliğinde kahkahalar attı. Aileleri ile film izlemeye gelen izleyiciler, organizasyondan son derece memnun olduklarını dile getirdi.

Vatandaşlara yazlık sinema keyfini tam anlamıyla yaşatmak isteyen Tarsus Belediyesi, Türk sinemasının unutulmaz eserleri arasında yer alan Vizontele’nin yanı sıra Züğürt Ağa, Zıkkımın Kökü, Selvi Boylum Al Yazmalım, Eşkıya adlı filmler de ücretsiz şekilde vatandaşlara izlettirilecek.

Nostalji Sinema Günleri Programı:

26 Haziran Çarşamba                   Vizontele Kızılmurat Mah. (St Paul Kuyusu Karşısı)

27 Haziran Perşembe                  Züğürt Ağa Yeni Mahalle (Semt Pazarı)

28 Haziran Cuma                             Zıkkımın Kökü  Yeşilyurt Mah. (15 Tem. Şehitleri Okul Arkası)

29 Haziran Cumartesi                  Selvi Boylum Al Yazmalım  Yeşil Mah. (Muhtarlık Önü)

30 Haziran Pazar                              Eşkıya   Mithatpaşa Mah ( Camii İnşaatı Önü )

1 Temmuz Pazartesi                       Vizontele Öğretmenler Mah. (Hayrünisa K. İ.O. Bahçesi)

2 Temmuz Salı                              Züğürt Ağa Kırklar Sırtı Mah. (Semt Pazarı)

3 Temmuz Çarşamba                     Zıkkımın Kökü   Şehitler Tepesi (Semt Pazarı)

4 Temmuz Perşembe                    Selvi Boylum Al Yazmalım            Fevzi Çakmak Mah ( İşgem Karşısı )

5 Temmuz Cuma                             Eşkıya   Bağlar  (Kerime Özkul İlkokulu Bahçesi )

6 Temmuz Cumartesi                    Vizontele Şehit İshak Mah. (Şehit İshak İ.O. İçi)