GÖNÜLLER MAHALLELERDE VERİLEN İFTAR SOFRALARINDA BİRLEŞİYOR
 -BAŞKAN CAN, ‘’GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR, GÜN KARDEŞLİK GÜNÜDÜR’’

Tarsus Belediyesi tarafından Öğretmenler Mahallesinde düzenlenen iftar programında gönüller birleşti.

İftar Programında söylenen ilahilerle ve sema gösterisinden sonra okunan ezan ve duanın ardından oruçlar açıldı.

Yapılan ibadetlerin kabul olmasını dileyen Öğretmenler Mahallesi Muhtarı Vedat Sarı, ‘’Bu iftar programının gerçekleşmesinde emeği geçen başta belediye başkanımız Şevket Can ve ekip arkadaşlarının hepsine sonsuz teşekkürlerimi sunarım’’ şeklinde konuştu.

Ramazan ayının herkese hayırlar getirmesini dileyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere Allah’ım fırsat vermesin ifadesini kullandı.

Başkan Can, ‘’Daha önceden Hz. Danyal meydanında bu iftar programlarımızı düzenliyorduk. Bu sene muhtarlarımızla, mesai arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz araştırma sonucunda bu iftar programlarımızı mahallelerimizde vatandaşlarımızla birlikte düzenlemek istedik ve bugün iftar programında sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum. Bu vesileyle tutmuş olduğumuz oruçlarımızı Cenab-ı Allah kabul eylesin. Cenab-ı Allah dualarımızı kabul, günahlarımızı af eylesin. Bu ramazan ayı ülkemize, milletimize, memleketimize ve bizlere hayırlar getirsin. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere Rabbim fırsat vermesin. Bizler yerel yöneticiler olarak şehrimizde yaşayan bütün insanlarımıza ayrım yapmadan, ayırmadan, dini, dili, memleketi ve partisi ne olursa olsun, ötekileştirmeden eşit bir şekilde her mahallemize, her köyümüze hizmet ediyoruz. Yalnız bizlerin sadece görevi yol yapmak, park yapmak değil. Birinci önceliğimiz şehrimizde hiçbir vatandaşımızın burnu kanamaması için var gücümüzle çalışıyoruz. Birinci önceliğimiz kardeşliğimizin ve huzurumuzun bozulmamasıdır. Hizmetlerimizi buna göre düşünüyor, buna göre yapıyoruz. Bu düşünce ile ülkemiz zor günlerden geçiyor. Ülkemizin bu zor günlerini birlikte atlatıyoruz, atlatmaya da devam edeceğiz. Bizim birlikteliğimizi Cenab-ı Allah’ın izniyle, sizlerin duası ve desteğiyle hiç kimse bozamayacaktır. Bozmaya da bizler fırsat vermeyeceğiz. Gün birlik günüdür, gün kardeşlik günüdür, gün huzurumuza, bayrağımıza, birliğimize, beraberliğimize, vatanımıza sahip çıkma günüdür diyorum. Çünkü bugün Suriye’nin gidebilecek bir ülkesi vardı Türkiye. Türkiye’nin ülkemizin gidebilecek bir ülkesi yok. Biz Suriyelilere kol kanat gerdik. Ekmeğimizi paylaştık. Çünkü Türk milleti asil bir millettir. Türk milleti elindekini, avucundakini paylaşır. Ama Türk milletinin paylaşamayacağı bir kırmızı çizgisi vardır. Vatanımızı hiç kimseyle paylaşmayız. Bayrağımızı kimseyle paylaşmayız. Çünkü biz olmanın yolu bayrağımızın dalgalanması, ezanlarımızın okunmasıdır. Millet olabilmemiz için bunların olması gerekir. Biz dünde birlikte yaşadık, bugünde birlikte yaşıyoruz Allah’ın izniyle yarında hep birlikte yaşayacağız. Yeter ki ülkemize, vatanımıza, milletimize, memleketimize, bayrağımıza sahip çıkalım. Cenab-ı Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun’’ dedi.

30.05.2018 13:13:11