KIRAN KIRANA GEÇEN GÜREŞLERDE İBRAHİM BÖLÜKBAŞI BAŞPEHLİVAN OLDU

Tarsus Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Eshab-ı Kehf’te Hıdırellez etkinlikleri kapsamında organize edilen Karakucak Güreşleri'nde İbrahim Bölükbaşı başpehlivan oldu.

Güreşleri, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, oda ve dernek başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş seyretti.

Faruk Sodan Spor Tesislerinde yapılan güreşlere Tarsuslular yoğun ilgi gösterdi. Güreşlerin finalinde karşı karşıya gelen İbrahim Bölükbaşı rakibi Fatih Yaşarlı’yı yenerek başpehlivan oldu. Üçüncü Hakkı Ceylan oldu.

460 sporcunun katıldığı Karakucak Güreşleri'nde kilolara göre değişik para ödülü ve hediyeler dağıtıldı.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, etkinliği ata sporunu gelecek nesillere sevdirmek ve yaşatmak amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Başkan Can, “Ata sporumuz karakucak güreşini Tarsus’ta yaşatmaya çalışıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Burhanettin Kocamaz’ın başlatmış olduğu geleneksel etkinlikleri bizde devam ettiriyoruz. Çok güzel müsabakalar izledik. Güreşçilerimizin hepsini canı gönülden tebrik ediyorum. Sayın Valimiz Ali İhsan Su teşrifleriyle bizleri onurlandırdı. Hepimizin adına kendisini şükranlarımı sunuyorum. Kendisi şehrimize sık sık ziyaretler gerçekleştiriyorlar. Gıda organize sanayiinde ve birçok hizmette emeği büyük. Bizim birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Ülkemizde ve şehrimizde huzurumuzun devam etmesine ihtiyacımız var. Bu konuda siyaset yapmaksızın hiçbir vatandaşımızın burnu kanamaması için çalışıyoruz. Çünkü bu ülke, bu memleket bizim. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozdurmasın” dedi.

Oldukça çekişmeli geçen müsabakalar sonunda dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Müsabakalarda diğer kategorilerdeki birinci olanlar şu şekilde sıralandı;  minikler kategorisinde 25-30 kg arası Ekrem Aslan birinci, 35 kg’da Resul Doğan, 40 kg’da Sefa Torak, 45 Kg’da Akın Güllü, 50 kg’da Batuhan Karabulut, 55 kg’da Emirhan Avcı, Yıldızlarda 35-40 kg arası Ali Oktar, 45 kg’da Kadir Duran, 50 Kg’da Tuncay Dağ, 55 kg Furkan Yılmaz, 60 kg’da İsmet Çiftçi, 65 kg’da Taner Garip birinci oldu. Büyüklerde 50-55 kg’da Hüseyin Çakıt, 60 kg’da Ahmet Taş, 65 kg’da M. Ali Daylak, 70 kg’da Mustafa Zopalı, 75 kg Mustafa kaya, 80 kg Musa Gürbüz, 85 kg Burak Şahin, 90 kg Osman Göçen birinci oldular.

07.05.2018 09:09:23