28 NİSAN CUMARTESİ GÜNÜ ÖZEL BAHŞİŞ’TE GÜREŞ HEYECANI YAŞANACAK

Tarsus Belediyesi’nin öncülüğünde, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle  geleneksel hale gelen Hıdırellez etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan güreş müsabakaların ilki Özel Bahşiş Mahallesi’nde yapılacak.

Bu yıl 24’ncisi düzenlenen Hıdırellez Etkinlikleri kapsamındaki güreşler 28 Nisan’da Tarsus Özel Bahşiş Mahallesi’nde, 5 Mayıs’ta ise Tarsus Şehitishak Mahallesi Faruk Sodan Tesislerinde yapılacak.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, “Her yıl Hıdırellez etkinlikleri kapsamında düzenlemiş olduğumuz güreşlerimiz bu yılda coşku içerisinde geçeceğine inanıyorum. Bu yıl 24’ncüsünü düzenleyeceğimiz müsabakanın ata sporumuz güreşin gelişmesine ciddi katkıları olduğunu düşünüyorum. Bu tür müsabakalar yıl boyu antrenman yapan sporcularımız için çok faydalı olmakta. Güreş  ata sporumuz, aziz Türk milletinin gücünü dünyaya gösteren bir spor dalıdır. Bütün sporcularımıza Allah güç, kuvvet versin. Başarılar diliyorum. Tarsus’umuzda 335 bin insanımızın huzur içerisinde yaşamalarının gayretini güdüyoruz. Kapanan 129 köyümüzde, kapanan 5 beldemizde, 45 mahallemizde dini, dili, ırkı, milleti, memleketi, partisi ne olursa olsun bizler Allah rızası için çalışıyoruz. Allah rızası içinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Can, bu yıl etkinliğin 28 Nisan  2018 tarihinde Özel Bahşiş Mahallesi’nde Özel Bahşiş İlköğretim Okulu yanında ve 5 Mayıs 2018 tarihinde ise Tarsus’ta Şehitishak Mahallesi Faruk Sodan tesislerinde yapılacağını, güreşlere bütün Tarsusluların davetli olduğunu söyledi.

25.04.2018 14:14:57